HTML

Robin Gumiszobája

Friss topikok

  • snyperr: captcha FTW :S (2012.10.19. 08:34) Not so melancholy blues :D
  • Robinnnn: az túlzás, de azért köszi :) (2012.09.10. 20:56) As fast as she can
  • Robinnnn: :))) (2012.08.04. 14:57) Tréfi
  • snyperr: lájk (2012.05.08. 09:40) Sky
  • Robinnnn: másodjára :PPPPP azt is csak azért, mert az első próba volt... a szöveget meg tanulhatod, mer... (2012.04.21. 01:03) Robin Bueller's Day Off

Címkék

ajánló (1) alter (1) barney (1) bonham (1) dob (2) fákkkk (1) film (11) filó (5) friendswillbefriends (1) heticsaj (14) indie (6) izé (16) Jack (1) karácsony (12) kétóránátírtamvazze (1) lazypower (1) life (2) news (9) poén (18) queen (5) rock (1) vanképemhozzá (1) vélemény (1) white (1) zene (69) zooey (1) Címkefelhő

Walk Hard

2010.10.31. 13:18 RobinH

whEhhh szépen megfogalmazott, kerek mondatokba szedett ajánlót akartam írni, de túl másnapos vagyok. Tehát a lényeg: nézzétek meg a Walk Hard - The Dewey Cox Story c. filmet. A magyar keresztségben "Lankadatlan" nevet viselő film azon kivételek egyike, ahol az idétlen magyar cím teljesen találó. Egyrészről a film a Johnny Cash életét feldolgozó "Walk the line - A nyughatatlan" paródiája, másrészt... értitek... Walk HARD - Lankadatlan... xD A film kiválóan szedi sorba az összes a műfajhoz tartozó sztereotípiát (gyermekkori tragédia, a konzervatív, elutasító apa, elmenekülés otthonról, az első sikerek, utána az első kudarcok, elmerülés a rnr sötét oldalában, nagy visszatérés stb stb.) és nagyon viccesen figurázza ki ezeket.

whA film persze nem csak Johnny Cash paródia, élete és pályája során Dewey-nak több korszaka is van, így olyan híres zenészek köszönnek vissza a karakterében, mint Ray Charles, Bob Dylan, Elvis, Jerry Lee Lewis stb. A zenék a filmben nagyon jók, legalábbis a szövegek mindenképp, az abszolút bajnok, a videóban is látható duett: "In my dreams you blowin' me.... some kisses", de természetesen a nagy sláger a Walk Hard is felcsendül, nem is egyszer (az éppen aktuális divathullámoknak megfelelően mindig újabb és újabb stílusú feldolgozásban). A főszerepet John C. Reilly játsza, aki a Talladega Nights óta óriási kedvenc, de meg kell említeni, hogy sok híres beugró színész is van a filmben, pl a Beatles tagjai (Jack Black mint P. McC. xD), vagy éppen Elvis szerepében Jack White, Bobbi Júingról már nem is beszélve. Száz szónak is egy a vége, nézzétek meg, nagyon jó kis film, ugyanakkor arra felhívnám a figyelmet, hogy ez nem egészen olyan mint a Get him to the Greek, sokkal inkább olyan Csupasz Pisztoly / Haláli Fegyver stílusú paródia film, tehát ilyenre számítsatok.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://robin.blog.hu/api/trackback/id/tr46319421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása